Lecithin from eggs
Oto przzykładowy opis dla substancji czynnej Lecithin from eggs:
Lecithin from eggs - wskazania
Egg Lecithin (Lecytyna z jaj) to naturalny emulgator, który pomaga w utrzymaniu prawidłowej funkcji komórek. Wskazany jest w suplementacji diety dla poprawy funkcji mózgu, leczenia stanów zapalnych oraz optymalizacji zdolności przyswajania tłuszczów. Naukowe dowody sugerują rola Egg Lecithin w poprawie zdrowia serca, funkcji wątroby, zapewnienia prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz leczenia różnych chorób neurologicznych.
Lecithin from eggs - jak stosować, dawkowanie
Dawkowanie lecytyny z jaj jest zależne od celu jej stosowania. W suplementacji diety dorosłych, najczęściej stosuje się od 500 mg do 2000 mg na dobę. Dzieci powinny korzystać z lecytyny z jaj tylko pod nadzorem lekarza. Pamiętaj, że dawkowanie jest indywidualne i powinno być skonsultowane z lekarzem lub farmaceutą.
Lecithin from eggs - przeciwwskazania
Stosowanie lecytyny z jaj nie jest zalecane dla osób z alergią na jaja. Dodatkowo, przed rozpoczęciem stosowania lecytyny z jaj, powinieneś skonsultować się z lekarzem, jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią, masz chorobę wątroby, poziom cholesterolu powyżej normy lub przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe.
Lecithin from eggs - interakcje z lekami
Lecytyna z jaj może wpływać na skuteczność niektórych leków, w szczególności leków przeciwzakrzepowych i leków obniżających cholesterol. Jeśli przyjmujesz którekolwiek z tych leków, skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem suplementacji lecytyną z jaj.
Lecithin from eggs - skutki uboczne
Kiedy spożywana w dawkach zaleconych, lecytyna z jaj jest generalnie uznawana za bezpieczna. Jednakże, w niektórych przypadkach, może powodować skutki uboczne takie jak nudności, biegunka, ból brzucha lub reakcje alergiczne. Jeśli dostrzeżesz jakiekolwiek niepokojące objawy, skontaktuj się z lekarzem.
Leki zawierające tę substancję
, , ,
20% - flakon 100 ml
Preparat lipidowy do żywienia parenteralnego. W jego skład wchodzą triglicerydy nasyconych kwasów tluszczowych o średniej długości łańcucha, triglicerydy nienasyconych kwasów tłuszczowych o dużej dług...